Bucuria Stăpânului!

Ascultareaby Rodica Botan

Un om dormea linistit în cămăruța lui când dintr-odată locul a fost umplut de o lumină puternică și Dumnezeu însuși i se arătă. Si Domnul i-a spus omului că are ceva de lucru pentru el. Astfel i-a arătat în fața casei lui un bolovan uriaș. Apoi i-a explicat că ceea ce are de făcut este să împingă cu toată puterea lui acest bolovan, până îi va spune El să se oprească.

Zis și făcut, a doua zi omul nostru s-a apucat de lucru. Și zi de zi împingea într-una la acest bolovan. Și au trecut multe zile și apoi ani și ani.  Și ani de-a rândul s-a ostenit așa de la răsăritul soarelui si până la apusul lui, cu umerii și spatele asezat pe fața imensă, rece și colțuroasă a bolovanului împingând din toate puterile. Și în fiecare seară omul intra în casă obosit și cu mușchii ănfierbântați după încă o zi pierdută…fără să fi putut mișca bolovanul din loc.

Si cum din zi in zi era tot mai descurajat …fiindca isi zicea el ca n-are nici un succes, Satana precum ii este obiceiul isi face aparitia la momentul oportun si plaseaza citeva soapte la urechea omului, cind era cel mai obosit si amarit…”Da prost mai esti…uite, impingi la bolovanul asta de atitia ani…si nu l-ai clintit din loc inca“…Si omul a inceput sa asculte din ce in ce mai mult la soapta rea…si nu i-a trebuit mult până sa inceapa sa sovaiasca…”asta e munca de ocnas…sint un falimentat…nu pot sa mut nici macar o piatra…asta-i munca?…la ce bun?...”

Satana se prezenta din nou cu alte soapte “ Opreste-te omule! Ce te omori atita degeaba? Daca tot vrei sa asculti…asculta, dar pune umarul acolo si te sprijineste numai de bolovan…de ce sa impingi la el, ca si asa nu poti sa-l muti? La urma urmei nimeni nu stie ce faci acolo, oricum, nu?

Spuse mereu…șoaptele au prins priză în mintea omului. Zise el…”nu-i o ideee rea…să știi că așa am să fac“. Dar parcă ceva nu îl lăsa să treacă la acțiune. Își zise:”am să duc gândurile astea în fața Domnului să văd ce zice…

Doamne zise el…sunt de așa de multă vreme în serviciul Tău…și am muncit din răsputeri, și am făcut exact ce Tu mi-ai spus să fac; dar cu toată munca mea grea si indelungată n-am reusit nici măcar să clintesc acel bolovan din loc. Ceva nu iasă bine la socoteală…ceva nu e în regulă, că nu sînt în stare să am nici un succes în tot acest timp, în ciuda eforturilor mele.

strong man 2Cu multa blândețe… Domnul îi răspunde…

Prietene, când ti-am cerut sa fi in serviciul meu si cind tu ai acceptat , ti-am cerut doar sa impingi acest bolovan cu toata puterea ta…ceea ce ai si facut pina acuma. Dar niciodata nu ti-am spus ca intentia mea a fost ca tu sa muti bolovanul. Ce ti-am dat eu tie sa faci a fost doar sa impingi de bolovan. Acuma vii la mine obosit dupa atâta vreme si istovit si dezamagit crezând că ti-ai pierdut timpul de pomana facând ceva nefolositor. Dar ia sa vedem…chiar asa este? Uita-te la tine! Ai brate muschiuloase, puternice, un spate de urias cu muschi zdraveni…esti bine facut si sanatos…palmele iti sint batatorite de piatra rece si zgrunturoasa…iar picioarele iti stau solide si infipte bine in pamânt ca un om care stie ce vrea. Luptând cu acel bolovan urias te-ai maturizat, te-ai călit si toate abilitatile tale sînt mai dezvoltate ca la început. E adevarat că n-ai mișcat bolovanul nici măcar un milimetru, dar Eu nu ți-am cerut să îl muți…Eu ți-am cerut să fii ascultător. Si porunca mea a fost doar să împingi…si tu făcând ceea ce ți-am cerut Eu, ai demonstrat credinață si ascultare. In loc sa fi desnadajduit fi bucuros ca succesul tau care statea in ascultarea de Cuvântul Meu este evident. Ai fost cu adevarat un servitor credincios!”

…………………………..

Acuma…care dintre noi incercând sa faca voia Domnului si sa imprăștie sământa si sa cheme oamenii la pocaință si sa faca binele si sa iubeasca pe semeni chiar si atunci când simțământul este total împotrivitor…n-a simtit desnadejde ca omul asta si bolovanul cu pricina?

Si cu toate astea sîntem chemati la ascultare nu la succese…la împins nu la mutat…si de multe ori la semănat fără să putem sa ne uitam în urma sa vedem cum boabele au început să crească…

Dar lucrati fratii mei…impingeti lucrarea care v-a fost data…împingeti de ea cu toată puterea si nu cautati dupa alt bolovan,…concentrațivă la bolovanul ce v-a fost dat. El nu ne-a cerut să ne numărăm succesele…ci doar să fim ascultatori …si va veni o zi când vom auzi vocea Stapânului chemând…”Vino slugă credincioasă…intră în bucuria Stăpânului.

Sursa: http://www.peginduri.com/2008/10/vino-sluga-credincioasa-intra.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s