Rugăciunea … zilei!

 by

Aceasta a fost o rugaciunea spusa in Kansas, la deschiderea Sesiunii Senatului (cu câtiva ani in urmă). Este evident ca rugăciunea are incă darul să supere unii oameni.  Când pastorul Joe Wright a fost solicitat  să deschidă noua sedință de lucru a Senatului cu rugăciune, se toata lumea  se aștepta la generalitățile obisnuite, in schimb, iată ce au auzit:

Tată Ceresc, venim in fața Ta astăzi să iti cerem iertare si să iti cerem călăuzire. Noi cunoastem Cuvântul Tău care spune “vai de cei ce spun răului bine”, dar asta este exact ce am făcut noi.

Ne-am pierdut echilibrul spiritual si ne-am intors valorile pe dos. Am exploatat pe cei săraci si i-am zis acestei exploatări, loterie. Am premiat pe cei lenesi si am numit-o ajutor social. Am omorât pe cei care incă nu se născusera si am zis ca asta este dreptul nostru de a alege.

Apoi am impușcat pe cei care performau avorturi si am zis ca este justificabil. Am neglijat să ne disciplinam copii si am zis că îi crestem cu stimă personală (self esteem). Am abuzat puterea care ne-a fost dată si am numit-o politică. Am luat bunurile ce nu ni se cuveneau si am zis că aia este ambitie.

Am poluat aerul cu profanități si pornografie si am numit asta libertate de expresie. Am ridiculizat valorile care au rezistat timpului ce care le-am mostenit de la stramosii nostrii si am zis ca noi sintem mai luminati.

Oh, caută in inima noastră astăzi, Dumnezeule, curăță-ne de orice păcat si eliberează-ne.

Amin!

*

Raspunsul a fost imediat. Un mare numar de legislatori au iesit afara in timpul rugaciunii in semn de protest. In urmatoarele sase saptamini, Central Christian Church unde era pastor Rev Wright a fost inundata de peste 5.000 chemari telefonice, cu numai 47 dintre ele fiind raspunsuri negative. Si Biserica a primit cereri pentru o copie a acestei rugaciuni chiar din indepartata India si Africa si Korea.

Comentatorul Paul Harvey a citit aceasta rugaciune in programul sau de radio numit “The rest of the story”… si raspunsul a fost uimitor de mare in raport cu alte programe interesante ce le-a avut.

*

Gândul meu este ca …poate rugaciunea asta se potriveste situatiei de acum din America, mai mult ca oricind. Ceea ce avem nevoie este sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne ierte de toate rautatile noastre, de faradelegile savirsite si apoi sa ne elibereze …inainte de a fi legati permanent; sa ne lumineze, inainte ca norul sa se aseze deasupra noastra …

Si din câte inteleg, o astfel de rugaciune are nevoie si România, unde valorile sint si ele intoarse pe dos si cei de la putere sint ocupati doar cu propriile buzunare. Doamne ai milă de copii Tai de pretutindeni, intelepteste-ne ca sa putem trai frumos si facindu-ti cinste, luminind si sarind locul unde suntem…

Sursa:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s