Întunericul, la loc de cinste, în Legile țărilor avansate!

Nevoia triburilor îndepărtate de civilizație și a popoarelor înapoiate –

Lumina Evangheliei lui Isus,  Biblia tradusă în limba maternă!

.
“Niciun cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere”

Evanghelia lui Luca (1.37)

Știți ce am observat? Că Dumnezeu îl protejează pe om atunci când el nu se poate apăra singur. Cu toate acestea mai sunt și abuzuri care sunt îngăduite din motive neînțelese de noi.

În presă s-a vorbit de curând  despre o întâmplare care a creat empatie în masă.  Un băiat de 10-12 ani,  și care suferea de o boală, a dispărut de acasă. De fapt, suferind de o boală incurabilă care l-a împiedecat să revină acasă. Se pierduse de familie și de sat. Boala îl făcea să se ferească, să evite oamenii. El a fost căutat câteva zile, însă nu a fost găsit. În cele din urmă un câine dresat să caute în astfel de situații, l-a găsit, după aproximativ două zile. Se afla  într-un loc mai puțin expus vederii, pe unde echipa mai trecuse o dată sau de două ori, însă băiatul evita oamenii. De eventualele animale și de frig,  tocmai  boala de care suferea i-a venit în ajutor.

În “Istoria Credințelor și Ideilor Religioase“, Mircea Eliade scrie despre un trib  care trăia în mijlocul îndepărtat al tărârmurilor virgine din Australia,  departe de lumea civilizată, cu oameni primitivi care nu fusese încă  “învățați” despre morala creștină din cadrul familiei. Însă, Dumnezeu avusese grijă de ei,  tiparul vieții lor era de așa manieră încât fetele nu aveau cum să fie puseajungă în situația de imoralitate,  de-a suferi, fie și în caz accidental,  de incest.  Lucru pe care oamenii din țările super-civilizate ca  Franţa, Spania si Portugalia (Vidi articolul respectiv AICI) și întreaga Europă (și România) se pregătește să adopte legalizarea incestului!

Dumnezeu îi ajută pe cei neputincioși, pe oamenii cu handicap, dar îi lasă în voia minții lor blestemate pe cei care se cred înțelepți, dar se manifestă împotriva adevărului și  bunului simț, care sunt practic și împotriva învățăturii lăsate de Dumnezeu în natură și în conștiința oamenilor:

De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile;  căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor în una care este împotriva firii; tot astfel, şi bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.  Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.  Astfel, au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sunt şoptitori,  bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi, fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă.  Şi, măcar că ştiu hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totuşi, ei nu numai că le fac, dar şi găsesc de buni pe cei ce le fac.”   Epistola către Romani, 1.24-32

Sunt triburi și popoare care nu au încă Biblia tradusă în limba pe care o vorbesc și pe care o înțeleg, dar cărora Dumnezeu le-a lăsat  busola conștiinței pentru a nu naufragia cumva, navigând cu pricepere și îndemânare prin  hățișurile întinse de împotrivitorul (diavolul și îngerii lui).

Richard Wurmbrand a scris că sunt popoare în  limba cărora lipsesc unele dintre cuvintele cheie folosite în creștinism,  cum sunt pâine și iubirea. Însă țările din Europa, SUA, Canada etc ( avansate și  civilizate),   cum este și România, oamenii acestora beneficiază chiar de mai multe sinonime pentru acele cuvinte. Pe când în țările care nu au în limbaj astfel de cuvinte,  corespondente ale celor necesare în  prezentarea lucrării Evangheliei lui Isus Cristos, e foarte dificil să li se explice profunzimea Evangheliei.

Dar de ce e importantă Evanghelia? Pentru că în ea se află adevărul revelat, iar  adevărul îl poate elibera pe om din lanțurile păcatului și ale neputințelor:

“Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.” (Ioan, 8.32)

Evanghelia lui Hristos… este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului;  deoarece în ea este descoperită o neprihănire pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă şi care duce la credinţă, după cum este scris: „Cel neprihănit va trăi prin credinţă.” (Ep. Către Romani, 1.16-17)

Citiți atent ce scrie? Evanghelia este puterea lui Dumnezeu. Ea este o dinamită, care rupe lanțurile păcatului, le face praf, prin credință și te ține în credință. De aceea trebuie citit mereu, în fiecare zi, din Biblie. În fiecare zi trebuie să primim putere și credință.

Glorie Domnului că avem Evanghelia, că fiecare român o pate avea și citi pentru a trăi în lumină, moral, așa cum ne învață propria conștiință.

Domnul Isus a spus:  “Căci niciun cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere.” (Luca, 1.37)

*
La un picnic,  John Mich povestea despre o femeie în vârstă,  de dinainte de ’89, din România, care avea obiceiul să umble cu trenul, la furat. Asta până într-o bună zi când o țărancă sfătoasă a apostrofat-o cu aceste cuvinte: “- Ce bine ți-ar sta Cuvântul Domnului, în gură, în locul fumului de țigară!”

Aceste cuvinte, neînțelese de ea ( așa cum e Cuvântul Evangheliei, pentru mulți) i-au stăruit mult timp în minte;  și lucrau în mintea ei și o frământa ceva nevăzut și neînțeles.  S-a interesat “Oare ce a vrut să zică acea țărancă serioasă?” și a ajuns să citească din Evanghelie, să aibă în gură Cuvântul Domnului!

Dar știți că-i sta chiar bine? Dar știți că s-a dovedit chiar o dinamită în gura ei? Nu avea astâmpăr, citind Evanghelia, dar și vorbind oamenilor. E o veste bună care trebuie dată și altora. Mai ales joia, mergea  să vorbească oamenilor, în piață și în Gară. Cei care primeau cuvântul, o iubeau, însă ceilalalți, fiii întunericului, o urau și-i strigau vorbe grele. Odată un elev a lovit-o în Gară și i-a făcut mai multe răutăți. Întorcându-se spre el, femeia n-a apucat să-i spună decât atât: ” -Mă voi ruga pentru tine, să nu ți se întâmple ceva mai rău..”.  Întâmplarea a rămas de pomină, căci trenul chiar în acea zi i-a tăiat tânărului piciorul…!

Isus le-a vorbit din nou şi a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.” (Ioan, 8.12)

Dar ce s-a întâmplat  când unele femei au înțeles acest verset extraordinar spus de către Fiul lui Dumnezeu? Acele femei, care au înțeles că există o lumină transcendentală care trece dincolo de cortina timpului, nu și-au mai brăzdat fii și fiicele cu cicatrici dureroase.
În Malaiezia  aproape 50% din populație nu cunosc și nu vorbesc malaieza, ci una din cele peste 100 de alte limbi materne vorbite în această țară.

De altfel, în lume sunt 6860 de limbi, dintre  care 2078 din ele așteaptă  misionari care să asculte îndemnul Duhului și să plece în acele țări, și să le traducă și lor Biblia!

Dar, atât de dureros și chiar strigător la Cer,  este faptul că în anul de grație 2012,   oamenii civilizați ai țărilor avansate,  își brăzdează fii și fiicele prin adoptarea unor Legi (abominabile) care îngăduie să fie abuzați crunt,  spiritual și fizic.

Doamne Isuse, ai milă de poporul român, de comunitatea europeană și de aceea americană, și trimite-ne pe cei care Te cunoaștem să le spunem și celorlalți despre adevărul Evanghliei care poate elibera omul din întuneric, din nedreptate și minciună!

1 thought on “Întunericul, la loc de cinste, în Legile țărilor avansate!

Leave a comment